APOR BLIR JORDENS NYA DIKTATORER

|
Daniel Stern påstår att barn utvecklas i tidig ålder. Tidig ålder menas med födsel. Enligt hans forskning så visar han att nyfödda barn söker aktivt kontakt och härmar rörelser. Stern säger även att barn upplever sig som självständiga individer om de är borta från föräldern.
Tydligen så är ungar smarta och skolfärdiga vid födseln. Är de inte det så är de bara självständiga individer som inte alls har hjärnkapacitet för matte. Man måste kunna matte för att va människa ffs



Nu kommer en annan gubbe som låter fransk. Piaget är inte fransk. Han är schweizisk(??????) och påstår att barn är också smarta när de egentligen är lika smarta som en schimpansunge.
Fransk-gubbe-som-är-inte-fransk säger att utvecklingen har olika stadier/nivåer. Gradvis så levlar en unge upp. Det kallas även ”mognadsnivå” som vilket idiotiskt ord som helst.



Wiki quote: “Assimilation är när nykomlingar i ett samhälle anpassar sig till majoritetens kultur, språk, värderingar och ibland religion. Historiskt har de flesta invandrare till USA assimilerats och anammat engelskan och det amerikanska levnadssättet. Integration betyder att invandrare etablerar sig i det nya samhället, exempelvis på arbetsmarknaden, men antyder inte fullständig anpassning till majoritetskulturen.” För att jag är lat.
Ackommodation: ”Ordet kan också beteckna en psykisk förändring som möjliggör anpassning till verklighetens krav. I Piagets teori innebär det att barnet förändrar sina tankestrukturer för att kunna möta ändrade förhållanden.”


Piaget ser väldigt glad ut också.


Källor: Wikipedia. Häftet. Google!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar